Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Printre rondeluri şi sonete...

        Ioan T. Lazăr„Dacă voia bună şi zâmbetul se ofilesc în Bucovina, mintenaş se usucă ţara”, spune o vorbă din Nord şi mult adevăr ascunde. Că aşa stau lucrurile ne-o dovedeşte Emil Ianuş, un „răzvrătit” în meşteşugul condeiului, dar unul frumos, cu decenţă în vers şi cumpătare în înţelesuri, care în ultima sa apariţie editorială, volumul de rondeluri şi sonete Poezii alese, nu se sfieşte să descoasă lumea, natura şi moravurile, privite de ieri până astăzi la cântat de „cocoşul conştiinţei”.

 

Cu mult bun-simţ, el evocă o seamă de personalităţi culturale şi literare (Grigore  Vieru, Mihai Burduja, Iulian Vesper, Traian Chelariu şi alţii...), fără să uite că la „temelia” satului stau şi beţivii, flămânzii, parveniţii şi tot soiul de personaje dubioase, taman bune de „înţepat” cu peniţa (Rondelul avarului, Rondelul beţivului rătăcit, Rondelul boierului iureştean Codrescu, Rondelul descântecului...), dar cu blândeţe, el necunoscând limbajul dur, coroziv, al confraţilor de pe alte meleaguri.

 

Una peste alta, Poezii alese place, tămăduieşte, dă spe­ranţă; conturează un poet ma­tur, cu îndelungi exerciţii în sonete şi epigrame, genuri li­terare care l-au consacrat de-a lungul unei bogate activităţi publicistice. Citiţi cu încre­dere! Emil Ianuş aduce voia bună pentru suflete pe măsură. Motiv să-i menţionăm cartea ca fiind o apariţie de succes.

                                                                                           

 
 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul