Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

USR īmpotriva CAS pe drepturile de autor

        

Uniunea Scriitorilor din Romānia īşi exprimă īngrijorarea īn legatură cu iniţiativa Guvernului privind ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturile de autor.


Introducerea CAS īn cuantumul drepturilor de autor va īnsemna o reducere semnificativă, de aproape 30%, a veniturilor creatorilor romāni, rezultate din creaţia artistică. Aceasta īn condiţiile īn care, chiar şi fără această impozitare suplimentară, drepturile de autor aveau, cel mai adesea, o valoare simbolică.


Socotim că argumentul potrivit căruia īn acest fel se elimina evaziunea fiscala rezultată din utilizarea abuzivă a acestei modalităţi de plată este netemeinic. Nu īnţelegem de ce ţinta luptei īmpotriva evaziunii fiscale, īn loc să fie marii evazionişti, ajung să fie scriitorii romāni.

Uniunea Scriitorilor din Romānia īşi exprimă susţinerea pentru acele amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2010 care prevăd o majorare a bugetului Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. O tentativă de creştere substanţială a impozitării drepturilor de autor, īn condiţiile īn care finanţarea culturii scade, īn termeni reali, cu aproape 10% faţă de 2009, ajungānd la 0,12% din PIB (!?) reflectă o atitudine cel puţin stranie, una care nu acordă respectul cuvenit creaţiei artistice romāneşti.
 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul