Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Nu mai serviţi, doamna Maia...

        Ana-Maria Nistor

Nu prea vreau să mai te văd, măi doamnă... Atâta decât să ştiţi. Nici la teveu, nici când mă duc cu pretenarii la mall. Mata ai fost totu’ pentru mine de când cu filmu’ ăla când am înţeles maxim care-i treaba cu Isus, deci după emisiunea aia ai scăzut în ochii mei şi-ţi dau ignore. Deci nu se poate ca tocmai mata, o doamnă, care o respectam, să nu poată să facă faţă la emisiune şi să o ia altu’, gen Vali Vijelie, la puncte şi şmechereli.


Acuma gata, mă calmez şi zic aşa cum s-a-ntâmplat.


Era sâmbătă, cert vă zic, pe la prânz, că abia mă sculasem că sfârâia grătarele jos la scară de lătra câinii şi ieşise şi vecinu’ cu frat’su la o bere. Eu butonam că n-aveam chef de nimic şi nu era niciun film. Am dat până şi pe TVR şi era unu’, Dan Puric, care vorbea, gen o conferinţă. Şi nu era Sala Palatului, că pe aia o ştiu bine de la Miss Piranda care s-a dat acuma, în 2010, şi la ştiri. Puric ăsta vorbea ceva gen „Despre corp”, chiar şi râdea unii în sală, toţi atenţi, eu am priceput decât că mulţi oameni mari şi-a dat cu părerea despre asta. Da’ te plictiseai maxim că nu era action deloc şi ăsta mai arăta şi naşpa. Păi despre corp să vorbească una ca Simona Sensual gen, sau un băiat cool, nu un pirpiriu la costum.


Mă rog, am nimerit pe PRO TV, unde era cea mai preferată emisiune a mea, care este „Serviţi, vă rog!”. Extraordinar ce-mi place de nea Mărin ăsta de are pensiunea de i-a chiunit pe toţi vedeţii şi toate vedetele. Toţi cu fiţe-n cap, de la oraş, de parcă-i născuse mă-sa pe Dorobanţi, vin la nea Mărin şi trebe să şteargă, să gătească la bucătărie, de-astea, să dea la oi, să mulgă vaca, da’ pe rând. La urmă oamenii votează. Dacă le-a adus bine la masă gen, dacă le-a plăcut cum s-a descurcat, scrie fiecare pe bilet numele vedetei care a ales-o. Şi nea Mărin citeşte în direct şi câştigă cine are mai multe voturi, gen care-i mai de gaşcă. Pai, io, când am văzut-o pe doamna Maia că concurează, am zis că frate, n-are nicio şansă nimeni, îi rade pe toţi. Chiar dacă era şi Kamara care, sanchi, place la fete. Doamna Maia a fost beton. N-are, domne, fiţe cum crede lumea, e populară, face miştouri cu toţi. Le-a gătit, le-a pus la masă, a râs cu clienţii, s-a dus şi pe la oameni prin sat să ceară una, alta, e foarte tare, ce mai! Ceilalţi, gen Vijelie şi Kamara, abia făceau faţă.


Băi, şi când mai era o zi decât s-a nasolit treaba. Era rându’ lu’ doamna Maia la proba cu animalele, la vacă, la oi, mă rog, ce are nea Mărin pe-acolo, prin grajd. S-a sculat doamna Maia devreme, pe la cinci cred, şi s-o vezi, frate, cu cizme de cauciuc şi cu nişte ţoale de muncă pe ea cum rânea la grajd la Steluţa. A muls-o, i-a dat fân, tot ce trebe, de ar fi fost mândru şi ăla, regizoru’ gen, Mel Gibson, dacă o vedea. În momentu’ ăla cred că s-a blocat liniile de sms-uri pentru doamna Maia de la lume că şi eu am dat trei. Care a venit în curte după aia, unde servea masa oamenii, tot aşa, cu poante, cu miştouri şi-odată, zbang!, cade doamna Maia jos. Toţi că se preface, că joacă teatru gen, de am crezut şi io, că ştiam că e-n stare, ca să-i facă pe toţi. Şi mai am stat aşa, lumea tot râdea, ea tot lată pe jos, pe iarbă, până s-a îngroşat gluma, cum se zice. Gen a venit Salvarea ca să-i facă calciu-n venă şi să-i dea nişte pastile.


Partea cea mai naşpa a fost că totu’ s-a înregistrat în direct. Tipu’ cu camera a lăsat-o să meargă şi când i-a dat pastila, şi tot, tot. Atuncea a fost cel mai moment nasol. Că le-a şi reproşat ălora, cum ar veni clienţii de la pensiune, că „n-aveţi omenie”. Reţineţi ce frumos a spus: „omenie”...


După aia, gata, le-a cântat şmecheru’ de Vijelie o manea, de aia, de inimă amară, cum ştie el mai bine şi pe viu. Şi-aşa a ieşit la vot.


Ce mă doare rău de tot este cum se poate că cea mai actriţă mare care o avem noi la Hollywood, se ştie!, să cedeze aşa uşor în faţa ciumpalacilor!? Toţi fraierii ăia nu face ca doamna Maia la un loc, cu tot cu fani. Da’ cu tot respectu’, n-am crezut că o face o fază ca asta.

Acuma, că m-am calmat, îmi permit un sfat, că io tot fanul cel mai fan rămân şi vă iubesc, şi vă respect. Nu mai serviţi, doamna Maia, pe toţi cocalarii şi toţi ţăranii care habar n-are unu’ de valoare şi nu apreciază. Duceţi-vă, doamna Maia, la „Te pui cu blondele” sau la ailaltă, tot de pe Antenă, „Cântă dacă poţi” şi garantat votează toată lumea. Că acolo e cu artişti adevăraţi, are în juriu oameni fini, ca domnul Jean Paler şi clar veţi face faţă la toate probele. Şi pe urmă ce mi-aş dori eu cel mai tare, aşa ca un cadou pentru fani gen, e să mergeţi şi la Mădălin Ionescu, la „Acess direct”, că acolo vine toată crema vedetelor. Să vadă şi ei valoare. Şi-nc-o dată săru-mâna, doamna Morgenstern şi mă scuzaţi c-am îndrăznit, gen.
 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul