Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Deformatorii de opinie: îmi place Dan Diaconescu

        Ana-Maria Nistor

Îmi place mai mult indirect, pentru că direct n-am avut onoarea. Cu toate acestea, am cel puţin 10 motive pentru care să-l admir pe cel mai mare businessman dintre oamenii de televiziune şi cel mai mare om de televiziune dintre businessmani. Iată-le:


(legenda: toate numele folosite sunt de notorietate, iar cifrele sunt reale)


1. În primul rând, îmi place Dan Diaconescu pentru că povestea viitorului om de televiziune începe cu anii de formare, din copilărie, ca în cazul oricărei personalităţi. O copilărie luminoasă, în landul oltenesc, mai exact în Caracal, acolo unde se făcea o educaţie asiduă la şcoala canalelor sârbeşti. Crvena Jabuka, Lepa Brena, filmele de la „Program +” au constituit pilonii lecturilor celui care avea să schimbe faţa televiziunii româneşti. Tot atunci, Dănuţ se întreba de ce nu se întâmplă şi la noi ca în Yugoslavia, de ce nu se extinde TVR-ul la două, trei posturi care să fie într-o competiţie controlată, iar Nicolae Ceauşescu să facă talk-show-uri. Se pare că nimeni nu i-a răspuns la întrebări, aşa că tânărul s-a dus la Politehnică.


2. Cu toate că a absolvit Facultatea de Mecanică, Dan Diaconescu ştia că totul e chimie. Şi, când a venit vremea, a pus în aplicare formulele secrete care fac vulcanii audienţelor să erupă. După ce s-a jucat câţiva ani conducând ziare precum „Jurnalul naţional”, „Cotidianul”, „Curierul naţional”, s-a apucat serios de treabă. Primise deja Premiul „Pamfil Şeicaru”, aşa că etajele noilor valori în TV trebuiau să se ridice, unul câte unul. În sfârşit, astăzi, ţara este otevizată. Postul are GRP-ul (punctul de audienţă) de 200 de euro, în vreme ce PRO TV l-a scăzut la 100, iar Antena 1 la 90-95 de euro. Aşa cum e firesc, OTV se va extinde la 10 posturi în câţiva ani. Deocamdată, DDTV îşi are specificul, se zice, în filme şi desene animate, difuzate majoritatea româneşte, fără licenţă. Însă, originalitatea viziunii omului media abia acum începe: „Cea de-a treia televiziune o voi crea pentru ca să separ desenele animate de filme. A patra va fi de turism, de călătorii”. Vă imaginaţi? Desene cu Magda Ciumac şi Lazarus, filme cu Cioacă şi călătorii cu Elodia. Desigur, cu subtitrare în engleză pentru împătimiţii genului de pretutindeni. În timpul acesta, OTV va cuprinde Europa, începând din acest an. Dar nu Bulgaria ori Serbia, ci merge direct până la gurile Dunării, în Austria. Parcă văd pe OTViena: „Astăzi, noi audieri la Parchet: bona şi vecinii lui Cioacă. Elodia - episodul 2.438. Mai credeţi că a fost ucisă Elodia? La telefon, Georgiana din Germania şi Hans din Focşani. Vot cu Gabriel Padiu. Trimite SMS la 1710, tarif 10 euro”. Apoi, urmează să intre chiar el în direct, pe „Sânge vienez”: serialul Tolea - Magda Ciumac reloaded. „Avem un telefon din Munţii Pădurea Neagră, unde stă ascuns Christian, negru de supărare, şi acuză, ca şi Claudiu. Chemaţi-vă rudele, vecinii! Urmează o declaraţie în care Christian va spune că este nevinovat în cazul dispariţiei Magdei. A venit şi Tolea în studio, cu tot cu tomberon, ca de fiecare dată pentru ultima oară. Vom face o reconstituire chiar aici, cu toate că am primit SMS de la tatăl Magdei să am grijă că vrea să mă bage iarăşi în tomberon, ce banc prost, sunaţi Poliţia, dar de unde o fi luat tomberonul?”


3. Îmi place Dan Diaconescu pentru că reprezintă visul românesc. A ajuns, în 15 ani, de la o bicicletă la Rolls Royce şi elicopter, nu-l întreabă nimeni cum a făcut nici primul, nici ultimul milion de euro şi mai şi apare în fiecare seară la televizor. Nu e maximul pe care ţi-l poţi dori? Desigur, cu tot cu blocul din Băneasa, casele din Constanţa, Sinaia, Primăverii, cu yacht, Bentley şi alte câteva maşini de schimb, dar cu măsură, pentru că, totuşi, „o vilă la Monte Carlo nu am”.


4. Mă fascinează acest om enigmatic, paradoxal, care nu se sperie de amenzile CNA spunând „sunt prea bogat pentru ţara asta” şi care este, cu toate acestea, foarte sărac. Toată aşa-zisa avere este pe firmă, dar, probabil, vechea bicicletă valorează mai mult decât cele 33.500.000 de euro. Şi, apropo de cifra asta, nu înţeleg cum OTV are un profit în medie de 1 milion de euro pe an. Până la unu mă mai descurc eu cu număratul, însă la calcularea mediei îmi dă cu virgulă, deoarece nu ştiu să înmulţesc 6 ani cu x ca să-mi dea media de 33.500.000 de euro.


5. Îmi place Dan Diaconescu din 2004, când toată ţara se delecta, noapte de noapte, cu intimităţile lui Adi Mutu şi ale Laurei Andreşan, povestite în direct, la gura sobei din garsoniera OTV.


6. Îmi place Dan Diaconescu din 2005, când am aflat ce îmi doream dintotdeauna: viaţa personală, cu suişuri şi coborâşuri, cu detalii dulci, picante, sărate a Danielei Gyorfi. Invitaţii fumau în direct, ca la psiholog, mărturiseau tot şi eu eram fericită!


7. Îmi place Dan Diaconescu din 2006 - ce an bun! - când Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor erau vedetele postului, invitaţi permanenţi, modele, prezicători, guru şi parcă viitorul se aşternea lin, ca untul pe pâine. Iar în serile în care nu puteau veni, Dan Diaconescu ne oferea un alt fel de creme de la creme: „Criminalii României”. Vă amintiţi povestea acelui omor? Cu toate detaliile sale minunate? Şi eu.


8. Îmi place Dan Diaconescu pentru „anul Elodia”, când România a ţinut-o într-un Revelion continuu. Nopţi în direct şi zile în reluare, vremuri ferice, neegalate până azi! Când OTV-ul a sărit de la rating 1% la locul 5 în audienţe, iar noi am trăit experienţe unice ba în pădurile din preajma Braşovului, ba în locul de pe autostradă unde a făcut Cioacă pipi, ba numărând picăturile de sânge de pe parchetul avocatei dispărute.


9. Deja în anii 2008-2010 îmi plăcea Dan Diaconescu de nu mai puteam. Sorbeam cu nesaţ orice: scandalul divorţului lui Horia Moculescu, viaţa privată a familiei Columbeanu, procesele Oanei Zăvoranu cu mama sa, emisiunile lui Pepe şi ale Ramonei Bădescu. Am trimis SMS-uri lui Ildiko, numerologului Iliuţă, ca să-mi înţeleg destinul. Am încercat telepatia, ca doamna care citea gândurile câinilor vii şi ca domnul care citea gândurile oamenilor morţi şi care, de altfel, a realizat un interviu de-acolo cu Nicolae şi Elena Ceauşescu. Există dovada!

10. În fine, am înţeles vorbele marelui oracol Dan Diaconescu: „Programe cu tentă educativă? Nu se uită nimeni la ele”. Îmi plac aceste cuvinte, ca şi toate cazurile viitoare de la OTV. Chemaţi-vă rudele, prietenii, vecinii! Priviţi uşa pe care va intra Dan Diaconescu şi va dezvălui tot. Urmează ceva senzaţional! Românie, trezeşte-te!
 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul