Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Alte străduţe

        Valeria Sitaru

Str. CHIBZUINŢEI


 


România va avea doua vârfuri de cădere: T4 2009 – T1 2010 va fi primul vârf, urmat de o creştere simbolică în T1 – T2 2010, după care va urma a doua cădere de încă vreo 4%, pentru că va trebui să decontăm anii electorali 2008, 2009. Vârful acestei a doua căderi va fi atins prin T3 - T4 2010. Speranţa ar fi ca undeva in T4 2010 – T1 2011 să înceapă creşterea, pentru ca tot după 10 – 12 ani să atingem nivelul lui 2007... zicea la început de secol XXI  consulatorul Niels Schnecker. L-am numit consulator pentru că aşa se numeau consilierii financiari pe timpul celebrului dictator Sulla sau Sylla. Niels îndemna poporul sau populum-ul să folosească drept cheie pentru criză cuvântul CHIBZUINŢĂ.


Ce este chibzuinţa? Protagoras, un prieten de-al lui Pericle, spunea că orice afirmaţie făcută de un om nu are valoare decât pentru acel om. Dacă ţi se năzare să spui despre un fruct că e verde sau crud, asta nu înseamnă că altcineva nu poate să-l mănânce zicând că fructul e prea copt, cam moale şi se numeşte kiwi. Chibzuinţa este, în vi­ziunea sofistului Protagoras, o parte a virtuţii care se poate învăţa precum limba maternă. Pentru Socrate, virtutea nu poate fi învăţată la modul sofist. Protagoras zice că virtutea e una, iar părţile sau calităţile ei, precum chibzuinţa, e o parte distinctă. Cum ochiul, nasul, gura  sunt părţi ale feţei. Socrate, însă, spune că nu-i aşa, că ORL-ul nu poate fi comparat cu chibzuinţa, dreptatea, pietatea, înţelegerea sau curajul. Chiar dacă sunt distincte, părţile sau calităţile virtuţii se aseamănă. Gura are  o anumită formă care cu greu ar putea fi comparată cu nasul! Pe când chibzuinţa nu poate fi nedreaptă, de neînţeles sau lipsită de curaj.


Trei locuitoare de pe str. Chibzuinţei, în timpul crizei de la început de secol XXI, îşi prindeau minţile fără să-şi dea seama cu dialogul lui Platon. Oare cum e mai bine? Să fim chibzuiţi după ureche sau ştiinţific? ia vezi, nu-i vreun program european care să ne scoată din ce-am intrat? Păi, în ce-am intrat? întrebă o doamnă decoltată. Cum, în ce? suntem în plină criză cu formă de L care urcă spre vârful T... E, pe dracu? zise  altă doamnă, cum adică-n L? Iote-aşa bine: mergeam de-a-ndoaselea pe liniuţa de jos a L-ului, ne era binişor, şi, deodată, am luat-o  vertiginos spre vârful crizei T adică pe băţul L-ului în sus... şi, de-acolo, vom cădea în cap. Cele trei doamne strâmbau din nas la nivelul mondial al crizei, răsfoind proiecte europene. Uite-l, ăsta e! Cel mai fabulos proiect: Ferma de lipitori.


Bucureşti. Apartamentul unui bloc cu holişor în formă de L. Acesta e cel mai bun laborator de crescut lipitori. Ele pot sta suspendate în cutii de lemn cu găuri, pe lângă lustre, deasupra căzilor din baie, printre rafturile de bibliotecă, agăţate de perdele etc. Adresa apartamentului de pe str. Chibzuinţei e cea mai nimerită pentru implementarea programului.


Guvernul e şi el predispus colaborării cu aceste mici nevertebrate din categoria viermilor de pământ. Pentru perfecţionare.


 


Str. ChibzuinŢei –  Protestul lipitorilor


 


Noi, Hirudo Medicinalis, protestăm în mod public contra uzurpării de nume şi acţiune de către alte specii. România a ratificat Convenţia de la Washington din 1981 conform căreia suntem o specie protejată. Oricine ne pune în pericol supravieţuirea va fi pedepsit conform legii. În ţara lui Dracula, toţi cei care aplică sucţiunea se cred aleşi!


Noi, Hirudo Medicinalis, suntem de mii de ani un aliat al sănătăţii. Un scrib egiptean, Userhat, a cerut să i se deseneze pe mormânt un pacient cu sânge tânăr încă-n vine, cu patimi mari în sînge, cu soare viu în patimi şi o lipitoare pe frunte. Poetul Lucian Blaga a preluat tema strămoşilor în poezia Linişte, dar nu  şi-a dat seama de strânsa legătură a omului cu noi.


Noi, Hirudo Medicinalis, suntem supuse unei atitudini de discriminare fiindu-ne luat numele în derâdere. Termenul de lipitoare este respectabil. Proasta reputaţie dată de actualii uzurpatori antrenează riscuri vitale pentru noi. Suntem pe cale de dispariţie. Nu mai suportăm stresul. Nu mai suportăm amalgamul între specii. Nu mai suportăm calificativul de LIPITOARE atribuit celor care deţin funcţii în guvernele lumii. Răbdarea noastră a ajuns la final.


Ei şi ele, Lipitoarele Guvernamentale, sug bugetul şi înghit leu după leu. Se crează, cum ştiţi, colapsul  financiar şi sincopa economică hemoragică fără nici o acţiune anti inflamatorie ci puternic inflaţionistă. Maimuţăresc natura noastră terapeutică. Se umflă în timp ce poporul slăbeşte, se ogârjeşte, se târăşte, se jeleşte, geme şi moare. Ei şi ele tră­iesc bine şi mor de râs. Au puşca şi cureaua lată. Ventuzele lor aplicate pe economie favorizează sângerarea – cea de­spre care vorbea Marele Guvernator din Guiness Book. Ei şi ele secretă un produs numit anticoagulant monetar. Dacă nu-i dezlipeşte nimeni rapid de pe victime, se ajunge la Marea Anemie Monetară. Această afecţiune nu poate fi tratată decât cu transfuzii ultrapericuloase de globule FMI şi UE. Globulele monetare locale n-au gust, sunt nesărate. Unele lipitori guvernamentale sunt protejate de Grupul Bilderberg, unde se zice că stau atârnate în ordine alfabe­tică.


Noi, Hirudo Medicinalis, sugem sângele şi uşurăm circulaţia cerebrală graţie unui anticoagulant moştenit. Introducem în corp hirudina. La Paris, Moscova, Londra sau New York stăm în borcane de lux pe noptiere de celebrităţi. Spre deosebire de Lucian Blaga, Demi Moore ne-ar înghiţi de plăcere. Ne lipeşte pe faţă, pe gât, pe coapse, pe Holly­wood. Aminoacizii noştri nu pot fi reproduşi de niciun laborator. Prevenim infarctul. Calmăm reumatismul. Tratăm ficatul, spondiloza, sinuzita, acufenele. Avem efect ginecologic şi vindecăm tulburările de potenţă. Reparăm chelia. Lipim degete, urechi, penis. Putem să ne-agăţăm de gingii, de limbă, de câmpul informaţional al celulelor. Generăm ecosisteme.  Microvibrăm omul. Restabilim câmpul energetic. Toate aceste rezultate terapeutice sunt repertoriate la Centrul Internaţional al Lipitorilor din Moscova. Nu sugem sângele celor stresaţi, al vacilor nebune, al fumătorilor. Ne hrănim bio. Cu gâşte. Sensibile, exersăm binele, frumuseţea, şi, acum, adevărul. Pentru protecţia omului, suntem de unică folosinţă. Acceptăm congelarea şi scufundarea definitivă în alcool. Dar, vrem să fim RESPECTATE.


Vă rugăm să semnaţi acest protest toţi cei care sunteţi victime ale sucţiunilor politico-guvernamentale.


Noi, Hirudo Medicinalis, semnalăm şi semnăm în felul nostru. În Y.

Contactaţi-ne la sediul nostru de pe str. Chibzuinţei. Sectorul 6.
 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul