Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, Ediţia a 42-a, Târgovişte, 1-2 octombrie 2010

        

În organizarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu”, Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Casei de Cultură a munici­piului Târgovişte „I. Gh. Vasiliu”, Teatrului pentru Copii şi Tineret „Mihai Popescu” Târgovişte, Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Universităţii „Valahia”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se desfăşoară Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a 42-a. El se adresează tinerilor creatori din toată ţara care nu au împlinit 39 de ani, nu sunt încă membri ai uniunilor de creaţie şi nu  au volume editate.


Concursul doreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii se vor prezenta la concurs cu un grupaj de 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze însumând maxim 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 lucrări de circa 4-5 pagini obligatoriu la secţiunea eseu, care vor aborda teme la alegere şi  1-2 piese de teatru scurt (inclusiv piese pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt.


Lucrările purtând un moto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând numele concurentului, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon, vor fi trimise prin poştă, până la data de 11 septembrie 2010, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. A. I. Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. În cazul în care, lucrările vor fi trimise prin poşta electronică,  ele vor purta un moto, dar şi datele personale solicitate mai sus, organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei.


*
Premianţii vor fi invitaţi de către organizatori în zilele 1şi 2 octombrie 2010, la Târgovişte, la manifestările organizate în cadrul Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a 42-a 2010.


Premiile, în număr de 16, în valoare de circa 7000 lei, vor  fi acordate concurenţilor numai în prezenţa acestora în vechea cetate de scaun, cu ocazia festivităţii de încheiere a concursului.


Relaţii suplimentare:
Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa – telefon-0245/613112; e-mail – office@cjcd.ro;


*
Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul