Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Milla omoară fără milă

        Călin Stănculescu

Printre premierele acestei luni se numără filmul de mare succes pe tărām american Resident Evil – Viaţa de apoi, operă semnată de regizorul Paul W.S. Anderson. „Ecranizare” a unui joc pe calculator, seria a patra din Resident Evil, lansat cu mare tam-tam īn 3D, este un horror SF, īn care Milla Jovovich, o supravieţuitoare a periculosului virus ce i-a transformat pe locuitorii oraşului Los Angeles īn zombi, omoară duşmani cu miile, risipind cu tonele hemoglobina din dotare. Cei răi, printre care şi şeful corporaţiei Umbrella, se află la Tokio, discută prin intermediul hologramelor, pun la cale planuri mefistofelice de lichidare a lumii vii. Dar Milla veghează alături de Claire Redfield Ali Larter şi fratele acesteia Chris (Wenthworth Miller). Urmăriri, lupte palpitante, victime īn cantităţi industriale coa­bitează intens īn această megaproducţie de serie B, campioană a box-office-ului de final de săptămānă īn SUA cu aproape 30 de milioane de dolari.


Machete, film semnat de Robert Rodriguez, prezentat şi la recent īncheiatul Festival de la Veneţia, cu Danny Trejo īn rolul titular, propune, fără prea multe fasoane, istoria unei răzbunări altoite pe povestea pedepsirii unui senator venal, corupt şi mincinos, cānd nu este un jalnic ucigaş, rol īn care s-a distrat copios Robert de Niro. Filmul aduce pe ecran eviscerări īn serie, femei frumoase, nu toate īmbrăcate, dueluri cu duiumul şi, dacă avem simţul umorului, īl putem privi, cu simpatie, ca pe o spirituală caricatură a locurilor comune de la Hollywood, inclusiv povestea cu migraţia mexicanilor ilegali, care ar putea da idei şi celor ce se ocupă de alţi emigranţi europeni.


Americanul jucat de oscarizatul George Clooney, este un film dedicat unui killer singuratic, urmărit de o mafie internaţională din care nu lipsesc ruşii şi suedezii, obligat să se stabilească īntr-o paşnică şi rurală aşezare din Italia. Urmărit de ghinion, eroul nostru nu are prea mult timp să se bucure de sentimentele curate ale unei localnice ispititoare, de sfaturile altruiste ale unui simpatic preot. Deşi povestea regizată de Anton Corbijn nu pare deloc perfectă la capitolul logică narativă, filmul se bucură de atmosferă, de un ritm aşezat, propriu trăirii cinematografice europene, de o morală perenă, chiar dacă puţin didacticistă. Vorbind despre fragilitatea vieţii, dar şi a relaţiilor umane construite pe false valori, Americanul rămāne un thriller minimalist, jucat de un actor foarte bun, capabil să ofere credibilitate şi forţă unei partituri construite cam neglijent de scenarist.


Mar Nero este filmul regizat de italianul Federico Bondi, cu Ilaria Occhini şi Dorotheea Petre īn rolurile principale. Povestea văduvei italiene care angajează o īngrijitoare din Romānia pentru a traversa mai uşor anii senectuţii se transformă treptat īntr-o pledoarie pentru solidaritate, prietenie, īnţelegere dincolo de prejudecăţi, dincolo de convenţiile unei fabule moralizatoare. Filmul are forţă prin calitatea jocului celor două interprete, Ilaria Occhini fiind premiată anul trecut la Locarno pentru acest rol.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul