Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

REVELIONUL SCRIITORILOR 2011

        Gelu Negrea

LOC DE DESFĂŞURARE:
 
Curtea sediului USR din Calea Victoriei Capitalismului Literar nr. 115, dat fiind faptul că imobilul aferent a fost câştigat de urmaşii Văcăreşti ai fostului proprietar cu 3-0, prin neprezentare(a în instanţă a statului de drept public-privat român).
Revelionul în aer liber, cu cerul înstelat deasupra noastră şi legea morală a retrocedării în noi, a fost considerat de organizatori un excelent exerciţiu de acomodare a membrilor USR cu viitorul sediu.


ORGANIZATORI


Comitetul de organizare alcătuit pe baze democratice din: Consiliul Director al USR, pentru că el e-n toate, în cele ce sunt şi-n cele ce mâine (hai, poimâine, cel mai târziu...) vor râde la soare, Comisia Socială, pentru a asigura masa sub care vor cădea laţi invitaţii euforici, Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere, pentru orice eventualitate, şi Comisia Minorităţilor, pentru că altfel se supără UDMR-ul şi iese de guvernare;


Poetul Eugen Suciu, în calitatea sa de fost patron al restaurantului Il gottopardo blues, şi omul de afaceri Suciu Eugen, în calitatea sa de fost poet;


Persoana fizică Virgil, în calitate de capelmaistru de ceremonii la majoritatea parangheliilor scriitoriceşti de peste an;


Domnul Horia Gârbea, în toate calităţile oficiale pe care le deţine (spaţiul limitat nu ne permite enumerarea lor).


PARTENERI


Ministerul Culturii şi Artelor Marţiale, Banca Euromână de Credit Nerambursabil, Ministerul Educaţiei Estetice, Învăţământului pe Competenţe, Tineretului din Ziua de Azi şi Sporturilor de Contact, Casino Vernescu, Asociaţia româno-română pentru Drepturile de Autor şi alte Drepturi Conexe, Societatea pe acţiuni „Scriitori din toate filialele, urniţi-vă!”, Fundaţia Anonimul Veneţian, cu sediul la Mila Publică 23, Firma Marshall Turism Cultural, Podgoriile Odobeşti, Murfatlar şi Jidvei.


PARTENERI MEDIA: BBC, TVR Cultural, RAI UNO, RAI DUE, RAI TRE... până la o sută, Clara Mărgineanu, revista Luceafărul de dimineaţă, cotidianul Adevărul de seară, cele 1.431 de publicaţii care apar sub egida USR, Ziarul Financiar, Săptămâna Financiară, Luna Financiară, Anul, Deceniul, Secolul şi Mileniul Financiar, oficiosul guvernamental Falimentul Financiar, Analele Academiei Române - Secţia Arheologia Viitorului, Blogul de blog al domnului Horia Gârbea, Media PRO şi Media CONTRA.


MIZANPLASUL


Pentru asigurarea unei repartizări judicioase şi echitabile a invitaţilor pe mese, scaune cu rotile, cele trei trepte ale scării, borduri, precum şi în locurile special amenajate în parcarea cu plată de pe latura dinspre B-dul Dacia a zidului curţii USR, s-a luat legătura cu două firme specializate în prestări servicii festive de calitate: La botu’ calului şi La loc cu verdeaţă şi cu răcoare. Cu două ore înainte de deschiderea sărbătorescului eveniment, s-a aflat că La botu’ calului este o firmă de consultanţă în pariuri la curse - şi exclusiv on-line, pe deasupra -, iar cealaltă, o agenţie de turism cu specific mănăstiresc. De toată încurcătura se face vinovat, of  course, gură-cască ăla de Virgil care a fost sancţionat cu excluderea din Comitetul de organizare, locul său fiind luat de doamna Florica.


În atare condiţii, domnii şi doamnele invitate s-au grupat în conformitate cu afinităţile elective din dotare astfel: grupul abonaţilor la premiile USR, la târgurile internaţionale de carte şi la excursiile în străinătate, grupul de membri pe viaţă ai diferitelor jurii, grupul băutorilor de apă plată Izvorul Minunilor (masa a rămas goală, întrucât toţi consumatorii s-au convertit la Borsec), grupul amatorilor de votcă Stalynskaia, grupul profesioniştilor în materie, grupul de contestatari ai conducerii USR, grupul de viceversa, grupul de admiratori ai Clarei Mărgineanu, grupul de admiratoare ale lui Alex Ştefănescu, grupul conducătorilor de grup, grupul celor care nu făceau parte din nici un grup, grupul celor care făceau parte, alternativ, din toate grupurile.


Pe parcurs, au mai putut fi observate cu ochiul liber de prejudecăţi cupluri constituite ad-hoc pe diferite criterii: Eugen Negrici şi Gelu Negrea (pe criterii cromatice), Dan Lungu şi Monica Grosu (pe criterii de siluetă), Daniel Cristea Enache şi Radu Călin Cristea, Ion Iovan şi Mihai Iovănel (pe criterii onomastice), Silviu Lupescu şi Liliana Ursu (pe criterii zoo), Lucia Verona şi Lucia Negoiţă (pe criteriul că au venit cu acelaşi metrou), Ioan Cristescu şi Ioan Buduca (nu se ştie pe ce criterii).


MUZICA ŞI MUZICHIA


La solicitarea unanimă, ele vor fi asigurate, prin rotaţie, de orchestra Filarmonia din Londra, dirijată de Zubin Mehta şi de aceeaşi orchestră dirijată de Horia, Cloşca şi Crişan Andreescu.
Precizare: aceasta este varianta din Comunicatul de presă dat publi­cităţii de Comitetul de organizare. În realitate, pe estrada special amenajată în copacul nr. 2 de la intrarea din stânga a sediului USR au evoluat cu succes Viorica şi Ioniţă din Clejani, grupul rock Sarmalele reci, avându-i ca solişti pe Ştefan Bănică Junior şi Orban Ludovic al XIV-lea, cenaclul literar-muzical Celelalte cuvinte şi formaţia de mandoline şi ţâpurituri a Liceului de Muzică şi Bune Maniere din Sascut, recent desfiinţat în conformitate cu prevederile noii Legi a învăţământului (scuzaţi că, în aceste momente de bucurie sărbătorească, vorbim de Funeriu în casa spânzuratului...). Piesa de rezistenţă a serii a aparţinut trioului alcătuit din cei patru lideri de grup muzical care, la cererea generală a Comisiei pentru Minorităţi, a interpretat de 248 de ori şlagărul Noi suntem români şi de 3,14 ori Periniţa.
Şi-au mai dat concursul trupa de divertisment Vouă... pardon: Nouă şi cu sergentul zece şi grupul Cotul şi pişcotul, alcătuit din participanţii nechemaţi de nimeni la toate lansările de carte de la Sala Oglinzilor (partea finală).


MENU DE REVELION


S-a întitulat Menu-ul Regal, fiind stabilit conform preţioaselor sugestii din recenta Carte de Bucăţi publicată de Principesa Margareta pe banii Fundaţiei cu acelaşi nume şi a constat din bucate alese de fiecare invitat din ce-i prisosea prin frigider, întrucât organizatorii au aflat cu stupoare că milionul de euro alocat de Guvern pentru propăşirea culturii naţionale nu poate fi utilizat pentru bairamuri şi diverse distracţii populare, având cu totul şi cu totul alte destinaţii. În urma inventarierii şi sortării produselor, a rezultat o gamă vastă de preparate culinare calde şi reci din bucătăria tradiţională românească, după cum urmează: 213.621 grisine cu diferite diametre, 5 sarmale de post, 16 pateuri cu brânză de burduf, 1,5 tone cartofi prăjiţi, 506 litri vin de regiune, 14 litri ţuică bătrână sau ajunsă la maturitate, una canistră palincă de 60 grade pe scara Richter donată de doamna Florica Bud care n-a mâncat şi n-a băut, nefiind la masă, ci în Maramureşul natal, 0,5 litri whisky Chivas Regal, 22 litri spirt medicinal, 1 doză frecţie Diana adusă din greşeală, precum şi diferite cantităţi de gin tonic, Fanta, bere Ciuc, Stella Atois şi Bergenbier. Prietenii ştiu de ce, dar nu ştiu de unde.


Încă de la sosirea invitaţilor s-a remarcat atmosfera caldă, prietenească şi cordială în care avea să se desfăşoare întreg Revelionul Scriitorilor. Au putut fi văzute cu coada ochiului întâlniri pline de efuziune, caracterizate prin sinceritate, stimă şi preţuire reciprocă, marca „dragoste la zero grade”: Mihai Şora s-a îmbrăţişat cu Mircea Martin, Liviu Ioan Stoiciu cu Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu cu Alex Ştefănescu, Ioan Groşan cu cele două statui din faţa sediului, Constantin Stan cu Dan Mircea Cipariu, Horia Gârbea cu majoritatea simplă a membrilor ASB, Augustin Buzura cu Horia-Roman Patapievici, Eugen Simion cu D.R. Popescu, Norman Manea cu Ion Cristoiu, Dan Cristea cu Daniel Cristea-Enache.


Fix la miezul nopţii, trimisul special la Revelion al preşedintelui Traian Băsescu (reţinut la Cotroceni de captivanta lectură a paginii 69 din Levantul) a transmis participanţilor de ambe sexe un mesaj de îmbărbătare şi promisiunea că, începând cu 3 ianuarie 2011, ora 1.00 a.m., va fi declanşat Programul Naţional de Reformare a Culturii. La aflarea veştii, invitaţii au spart în dinţi câte un pahar, indiferent de conţinut, apoi fiecare a plecat, după tradiţia strămoşească, pe la casele altora, într-un entuziasm de nedescris şi cu hotărârea nestrămutată de a se reuni din nou


  LA ANUL ŞI LA MULŢI ANI!.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul