Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Primim la redacţie

        

Stimate Domnule Director,
Răspunzānd la ancheta cu tema Anul literar 2010, din nr. 51-52 al revistei Luceafărul de dimineaţă,  dl Radu Andriescu  (Nota red.: īn realitate, Radu Voinescu) afirmă următoarele:  


„Revelaţia cea mai mare ar fi, pentru mine, atunci cānd selecţia făcută de Institutul Cultural Romān pentru sprijinirea traducerii unor cărţi īn străinătate s-ar face după texte, şi nu după autori. Īmi pare că membrii comisiei care se ocupă cu această… misie īi cunosc mai ales pe aceştia din urmă“.


Pentru o corectă informare a cititorilor revistei, precizăm că titlu­rile susţinute prin Programul TPS – Translation and Publication Support Programme al ICR reprezintă opţiuni ale editorilor străini interesaţi de traducerea şi publicarea literaturii romāne şi sunt selectate, conform cerinţelor din regulamentul programului, de jurii nepermanente, alcătuite din experţi independenţi. 
 
Īn privinţa Programului „20 de autori“, lansat de ICR īn 2005 ca program-pilot de sprijinire a traducerilor de opere romāneşti, amintim că selecţia titlurilor a fost făcută de o comisie formată din specialişti recunoscuţi, īn urma consultării redacţiilor principalelor reviste literare din toată ţară, precum şi a iubitorilor de literatură. Cele 20 de volume promovate au fost alese dintr-o listă la care au putut să contribuie toţi cei interesaţi de fenomenul cultural romānesc.


Condiţiile de acordare a subvenţiilor pentru traduceri, precum şi componenţa juriilor care au decis asupra fiecarei finanţări īn parte se găsesc permanent pe site-urile www.icr.ro şi www.cennac.ro.
Cu consideraţie, Sorin Gherguţ
Serviciul Presă

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul