Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

IN MEMORIAM

        

Uniunea Scriitorilor din Romānia şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti anunţă cu profundă tristeţe īncetarea din viaţă, marţi 24 mai 2011, a marelui prozator FANUS NEAGU, membru al Academiei Romāne. Īn perioada decembrie 1993 - 1996 a fost director al Teatrului Naţional din Bucureşti. Īn noiembrie 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Romāne iar īn 2001 a devenit membru titular.


Īn anul 1954, FANUS NEAGU a debutat cu povestirea Duşman cu lumea, īn revista Tānărul scriitor. Īn anul 1960 are loc debutul editorial cu volumul de povestiri Ningea īn Bărăgan, volum retipărit īn 1964 sub titlul Cantonul părăsit. A mai publicat numeroase romane īntre care de un mare ecou s-au bucurat Īngerul a strigat şi Frumoşii nebuni ai marilor oraşe, ca şi culegeri de povestiri. Īn anul 1985 i s-au jucat piesele Echipa de zgomote la Teatrul Majestic şi Olelie la Teatrul Naţional din Bucureşti, iar īn anul 1993, la Teatrul Naţional din Bucureşti şi la Teatrul Naţional din Timişoara, piesa Casa de la Miezul Nopţii sau Paiaţa soseşte la timp.


FANUS NEAGU a fost un reputat cronicar sportiv, cronicile sale, adunate şi īn volume, avīnd un deosebit succes īn perioada īn care a susţinut rubrici de sport. Alte cărţi de largă notorietate ale lui Fănuş Neagu au fost Cărţile cu prieteni īn care a adunat portretele unor confraţi.


Fănuş Neagu a fost unul dintre cei mai īndrăgiţi scriitori romāni, avīnd numeroşi admiratori devotaţi care īi preţuiau talentul literar şi personalitatea inconfundabilă.


Distinsul scriitor va fi depus miercuri la Uniunea Scriitorilor pentru a primi ultimul omagiu al confraţilor şi al publicului, iar trista ceremonie a īnmormīntării va avea loc joi 26 mai pe Aleea Academicienilor de la cimitirul Bellu.


Prin dispariţia lui FANUS NEAGU literatura romānă şi viaţa noastră literară suferă o dureroasă şi ireparabilă pierdere.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul