Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Asociaţia Scriitorilor Bucureşti a īmplinit 40 de ani!

        

La 2 martie 2012 s-au īmplinit 40 de ani de la īnfiinţarea Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, filială a Uniunii Scriitorilor din Romānia. Īn acest interval, sute de scriitori au făcut parte din această Asociaţie, care are şi īn prezent peste 1.000 de membri. Īn afara acţiunilor curente legate de evidenţa membrilor şi participarea lor la acţiunile Uniunii, Asociaţia, care cuprinde şase secţii pe genuri literare, a realizat proiecte culturale importante: unele de tradiţie, dintre care decernarea Premiilor Anuale ale ASB, premii de prestigiu care i-au avut printre laureaţi pe cei mai reprezentativi scriitori ai Romāniei, altele mai recente, dar care aspiră să devină tradiţionale şi care se vor derula şi īn acest an – Clubul dramaturgilor, Clubul de proză, Colocviile de critică şi de literatură SF şi Fantasy, Festivalul Literaturii pentru Copii „Cezar Petrescu”.


Asociaţia Scriitorilor Bucureşti este coordonată de un secretar ales prin vot, numit din 2005 preşedinte, īn această postură aflīndu-se succesiv George Macovescu, Constantin Chiriţă, Constantin Ţoiu, Nicolae Manolescu, Iosif Naghiu, Horia Gārbea (din 2003). Din 2009 a fost ales, după noul statut, şi un vicepreşedinte, acesta fiind Lucia Verona. Pentru proiectele sale din anul 2012, care cuprind manifestări publice şi colocvii pe genuri literare, dar şi proiecte editoriale (editarea unor antologii), ASB a aplicat pentru obţinerea de fonduri de la organisme culturale, ca şi de la instituţii administrative, un parteneriat remarcabil fiind cel cu Primăria Sectorului 2, aflat īn al şaptelea an de existenţă şi īn continuă extindere.


ASB colaborează constant cu cititorii şi iubitorii literaturii contemporane, organizīnd īntīlniri ale scriitorilor cu cititorii īn şcoli, licee, universităţi, bi­blioteci, dar şi cu prilejul diverselor lansări de carte, donaţii de cărţi şi reviste, emisiuni radio şi TV, recitaluri poetice, atīt īn Bucureşti, cīt şi īn alte localităţi. Īn prezent, ASB are cinci membri īn Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor, printre care preşedintele USR, prim-vicepreşedintele şi un vice­preşedinte. ASB colaborează constant cu rezultate bune cu toate filalele Uniunii Scriitorilor din ţară şi Republica Moldova.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul