Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Mike Godoroja & Blue Spirit & grupul poeţilor „Marfă Reîncărcată” la Strada de C’Arte

        Andra Rotaru

Sâmbătă, 21 septembrie 2013, ora 20.00, în cadrul celui mai mare festival cultural în aer liber Strada de C’Arte, ediţia a III-a, Mike Godoroja & Blue Spirit & grupul poeţilor „Marfă Reîncărcată” (Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguţ, Dan Pleşa, Bogdan O. Popescu) au inaugurat „Rampa de Jazz şi Poezie”. Cea de-a treia ediţie a festivalului cultural în aer liber Strada de C’Arte (20 septembrie 2013 − 28 septembrie 2013) a fost organizată de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol I”. Astfel, timp de opt zile, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei au beneficiat de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit. Strada Boteanu s-a transformat într-o zonă pietonală, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti. Edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, ateliere de reciclare, proiecţii de filme, dezbateri, expoziţii de artă contemporană şi ateliere de creaţie dedicate copiilor au făcut parte dintr-un program unic pe care organizatorii l-au propus publicului. „Anul trecut, Strada de C’Arte s-a bucurat să primească peste 15.000 de vizitatori care au însufleţit zona Bibliotecii Centrale Universitare «Carol I». Anul acesta, am scos pentru a treia oară cărţile în stradă şi am pregătit pentru publicul larg, indiferent de vârstă sau situaţie materială, o mulţime de formule cool de exprimare a celor 7 arte”, a declarat Mireille Rădoi, directorul general al BCUB.


„Sunt foarte bucuros să inaugurăm Rampa de Jazz şi Poezie, în cadrul celei de-a 3-a ediţii a Festivalului Strada de C’Arte, cel mai mare festival în aer liber al Bucureştiului”, a deschis evenimentul Dan Mircea Cipariu. Mike Godoroja a completat: „Strada de C’Arte este cel mai citit festival al Bucureştiului, festivalul cu adâncă aplecare către lectură. Faptul că ne vedem într-un spaţiu atât de neconvenţional, atipic, într-o rampă de garaj la Biblioteca Centrală Universitară «Carol I», mă determină să cred că întâlnirea noastră este tocmai unde trebuie: pleacă de la nivelul străzii de carte şi coboară în garajul minţii poeţilor”. Seara a debutat muzical cu Mike Godoroja & Blue Spirit care au cântat Balada lucrătorului ostenit de pe albumul Hippie cu diamante.


„«Marfă reîncărcată» e un pariu pe care l-am câştigat, în sensul în care am putut să rămânem toţi cinci ca nişte muşchetari. Şi Bogdan O. Popescu spunea acest lucru: ceea ce ne-a unit prietenia a fost dragostea pentru poezie. Chiar dacă noi nu suntem similari ca grup literar, nu avem vreun manifest. Suntem reuniţi într-o antologie foarte disparată ca discurs liric. Dar cred că fiecare are un discurs liric coerent, iar asta dă farmec «Mărfii reîncărcate»”, a spus Dan Pleşa.
 
„Legătura cu muzica e vizibilă în ceea ce priveşte grupajul meu din «Marfă reîncărcată». Am acolo un text scris în urma concertului de la Târgu-Mureş al lui Iggy Pop. A fost o experienţă plăcută şi important e că am rămas prieteni după atâta timp”, a declarat Sorin Gherguţ.


„Eu cred că Dan Mircea Cipariu a avut, prin iniţiativa lui de acum câţiva ani cu acele maratoane de poezie şi jazz, aşteptarea de a forma un gust unui public şi de a forma un curent. Deja acest curent s-ar putea spune că e gata: în ţară sunt multe spectacole care se întâlnesc cu poezia şi muzica de jazz, blues sau folk. Dan Mircea Cipariu a putut să demonstreze că poezia e un act scenic. Ea e mult mai pasionantă, mult mai atractivă pe scenă, mai ales când este comunicată de poetˮ, a spus Mike Godoroja.


„Fiecare dintre noi ar fi luat-o într-o altă direcţie la un moment dat. Dan Mircea Cipariu ne-a adunat şi a funcţionat ca un liant pentru noi şi aceste antologii. A fost interesant că noi, despărţindu-ne oarecum, nu am avut o linie comună, nu suntem o şcoală poetică. A fost util să observăm cum a evoluat fiecare, să găsim ceva comun între noi. Suntem aceeaşi generaţie, am pornit în acelaşi moment. Eu sunt foarte fericit că poeţii «Marfă reîncărcată» sunt puşi alături de Mike Godoroja, idolul meu din liceuˮ, a spus Florin Dumitrescu.
Seara s-a încheiat cu poeţii „Marfă reîncărcată” împreună, pe scenă, cu Mike Godoroja & Blue Spirit. Au cântat o melodie care încheie şi albumul Hippie cu diamante pe care Mike Godoroja & Blue Spirit l-au lansat anul trecut. Publicul a plecat cu un refren fredonat: „Vă rog să aveţi o viaţă frumoasă/ Vă rog să aveţi grijă de voi!”.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul