Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Comunicat

        

CONSILIUL JUDEŢEAN GORJ prin
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE GORJ
în parteneriat cu
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „CHRISTIAN TELL”,
INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN,
CONSILIUL LOCAL ŞI PRIMĂRIA TÂRGU-CĂRBUNEŞTI,
ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST „DOINA GORJULUI”,
LIGA CULTURALĂ „FIII GORJULUI”
în colaborare cu
UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
organizează
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE LITERATURĂ „TUDOR ARGHEZIˮ
EDIŢIA A XXXIV-A 
în perioada 29 mai − 1 iunie 2014

SECŢIUNI ȘI PREMII

I. PREMIUL NAŢIONAL DE LITERATURĂ „TUDOR ARGHEZI” pentru OPERA OMNIA, atribuit pe criterii valorice unor scriitori români contemporani. Premiul, în sumă de 2.500 de lei, va fi acordat de Uniunea Scriitorilor din România, iar Consiliul Local şi Primăria Tg.-Cărbuneşti va atribui laureatului titlul de „Cetăţean de Onoare” al oraşului.
II. PREMIUL „TUDOR ARGHEZIˮ, pentru OPERA OMNIA, atribuit unor scriitori contemporani de prestigiu internaţional. Premiile, în sumă de 2.000 de lei fiecare, vor fi acordate de Consiliul Judeţean Gorj prin CJCPCT Gorj şi vor fi însoţite de titlul de „Cetăţean de Onoare” al oraşului Tg.-Cărbuneşti. 
III. PREMIUL OPERA OMNIA pentru contribuţii deosebite la afirmarea şi promovarea culturii româneşti, în valoare de 2.500 de lei, va fi acordat de Institutul Cultural Român şi va fi însoţit de titlul de „Cetăţean de Onoare” al oraşului Tg.-Cărbuneşti.
IV. PREMIUL pentru „OPERA PRIMAˮ (volum de debut în poezie), în valoare de 1.000 de lei, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. În vederea atribuirii acestui premiu, se vor cere unor edituri de prestigiu propuneri de nominalizare a volumelor de debut tipărite în perioada mai 2013 − mai 2014.
V. SECŢIUNEA „CUVINTE POTRIVITE”, pentru volum de poezie în manuscris, deschis autorilor români nedebutaţi, având vârsta maximă de 47 de ani. Manuscrisele nu trebuie să depăşească 100 de pagini. Se atribuie un singur premiu, în valoare de 1.000 de lei. 
VI. SECŢIUNEA „BILETE DE PAPAGALˮ, pentru grupaj de poezie.
La această secţiune pot participa poeţii ce-şi aşteaptă consacrarea, cu un grupaj de minim 10 (zece) poezii dactilografiate, într-un singur exemplar. Se acordă următoarele premii:
Premiul I, în valoare de 800 de lei;
Premiul II, în valoare de 700 de lei;
Premiul III, în valoare de 600 de lei.
Menţiune (1) în valoare de 500 de lei, acordată de Consiliul Judeţean Gorj prin CJCPCT Gorj. La această secţiune vor mai fi acordate menţiuni ale unor edituri, fundaţii, reviste literare, posturi de radio etc., invitate în festival. Pentru această secţiune, juriul are dreptul de a redistribui premiile. Câştigătorii locului I de la ultimele trei ediţii nu sunt acceptaţi în concurs. 
VII. SECŢIUNEA DE ARGHEZOLOGIE, deschisă scriitorilor români pentru exegeze care au ca obiect de studiu viaţa şi opera lui Tudor Arghezi (studii publicate sau în manuscris).
Premiul în valoare de 1.000 de lei este acordat de CJCPCT Gorj.
VIII. SECŢIUNEA DE PROMOVARE A OPEREI ARGHEZIENE ŞI A FESTIVALULUI, deschisă participanţilor din ţară şi de peste hotare, cu merite deosebite în creşterea vizibilităţii Festivalului, în promovarea, traducerea sau ilustrarea grafică a operei lui Tudor Arghezi, precum şi în traducerea operei sau publicarea de exegeze despre viaţa şi opera acestuia (monografii, studii, eseuri...).
Se atribuie patru premii: trei în sumă de 1.500 de lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean Gorj prin CJCPCT Gorj, şi unul în sumă de 1.500 de lei, acordat de CJCPCT Gorj.
IX. SECŢIUNEA PREMIUL OPERA OMNIA atribuit unui scriitor de origine gorjenească, în sumă de 1.000 de lei, acordat de Liga Culturală „Fiii Gorjului” Bucureşti.

Lucrările, dactilografiate, într-un singur exemplar, pentru secţiunile de concurs, precum şi volumele pentru OPERA PRIMA, „CUVINTE POTRIVITE” şi cele de ARGHEZOLOGIE se primesc până la data de 16 mai a.c. (data poştei), pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, 210135 Târgu-Jiu, Calea Eroilor nr. 15, judeţul Gorj, cod poştal 210135, cu menţiunea: „Pentru Festivalul «Tudor Arghezi»”. La expediere se vor respecta obişnuitele cerinţe: în plicul mare se introduce plicul mic cu motto, iar în interior se sigilează datele autorului, inclusiv un număr de telefon la care poate fi contactat.
Juriul îşi va desfăşura lucrările pe două secţiuni:
− de preselecţie, alcătuit din reprezentanţii organizatorilor, îşi va începe lecturarea în 26 mai;
− naţional, care cuprinde şi juriul de preselecţie, va definitiva jurizarea în cursul zilei de 29 mai a.c., în aşa fel încât să poată fi anunţaţi laureaţii în timp util, în vederea participării la festivitatea de premiere, ce se va desfăşura la Târgu-Cărbuneşti, în 1 iunie, începând cu ora 11.00.
Cheltuielile de cazare, masă şi transport în interiorul judeţului pentru juriu şi invitaţi vor fi suportate de Institutul Cultural Român, CJCPCT Gorj, Biblioteca Judeţeană şi Primăria Tg.-Cărbuneşti, cu menţiunea că pentru laureaţii concursului nu se asigură decontarea cheltuielilor de transport.
Organizatorii îşi rezervă dreptul de a publica unele lucrări prezentate în concurs, fără să acorde drepturi de autor. Lucrările participante intră în arhiva Festivalului.
Informaţii suplimentare la telefon/fax: 
− 0253/213.710 şi 0721.370.057 (Centrul Jud. pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale). Persoane de contact: dir. Ion Cepoi (0721.370.057); Viorel Surdoiu (0727.930.333; viorelsurdoiu@gmail.com; www.proverbum.ro; http://www.traditiigorj.ro; e-mail: traditii_gorj@rdslink.ro).
− 0253/214.904 (Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”). Persoane de contact: dir. Olimpia Bratu (0253/214.904).

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul