Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Romānia la Festivalul Internaţional al Cărţii de la Budapesta, 2015

        

Īn perioada 23-26 aprilie 2015 a avut loc Festivalul Internaţional al Cărţii de la Budapesta, Ungaria, prestigios eveniment la care Romānia a participat cu un stand naţional realizat de Ministerul Culturii, dar şi cu un bogat program de evenimente ce au reunit scriitori romāni de succes.
Scriitorii invitați de Ministerul Culturii la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internațional al Cărții de la Budapesta au fost Daniel Bănulescu, Andrei Dósa, Mariana Gorczyca, Ioana Pārvulescu, Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, precum şi criticul literar Dan Cristea, īn calitate de moderator. De asemenea, īn cadrul programului de evenimente a participat scriitorul Matei Vişniec, la invitaţia Institutului Cultural Romān din Budapesta.
Au fost prezentate traduceri recent apărute īn limba maghiară ale cărţilor autorilor invitaţi. Au avut īntālniri cu cititorii renumitul dramaturg şi prozator Matei Vişniec, scriitorul Dan Lungu, cu o prezentare a noului său roman, Fetița care se juca de-a Dumnezeu, īn curs de traducere īn maghiară, şi tānărul poet Andrei Dósa, multiplu premiat pentru volumele sale de poezie.
Īn cadrul Serilor de literatură de la ICR Budapesta, a avut loc o dezbatere sub genericul „Literatură şi managementˮ.
Participarea Romāniei la acest festival a fost una semnificativă, cu pondere culturală importantă și cu un deosebit succes de public.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul