Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Poem

        Eugen Barz

Aveam 18 ani

Mergeam la școală, dar mă țineam de filme după tine, troleibuzul nu era prietenul nostru, mergeam pe jos, eu fumam carpați fără filtru, tu făceai sport, eu eram flămānd mereu, de māncare, de tine, de libertate, de cărți și mereu obosit.
Tu plesneai de poftă de viață. Cānd prindeam o carte bună o citeam īntr-o singură noapte, că nu se găsea, altfel nu mai primeam. Nenea Guga mă lăsa să intru gratis la teatru și nu te īntālneam acolo, eram slab, frumos și trist, īnvățam artele, fetele nu am reușit, pānă īn ziua de azi, nici pe tine, iar cărțile cāte puțin. Inima mea era īncărcată de tine ca fagurii de miere, cānd īnfloresc salcāmii, chipul tău era lipit de ochii mei, mă orbea ziua īn amiaza mare, beam multe cafele și plāngeam. Plāngeam pe furiș, mă gāndeam la tine și citeam lāngă un radio care mă īngāna cu texte siropoase. Īn vacanță mă luam cu nevoile, cum zicea taica. Hotarele satului se īntindeau spre mine, cerāndu-mi brațele, pentru muncă. Degetele mele erau subțiri, pielea ca hārtia de indigo, purtam adidași care se īncingeau la sapă, la fān, cānd mergeam cu carul. Taica īmi spunea de rege și de grevele lucrătorilor de la chefere, de stofa englezească din care-și făcea pantaloni, eu mă miram, īnsă mai mult mă gāndeam la tine. Ieșeam noaptea să văd stelele, dar erau reci și singure. Ca mine. Apoi a venit treapta a doua de liceu și ai plecat veselă, ca o țigancă cu șatra, cu muzici, cu flori bine mirositoare, cu buruienile de leac. Am plecat care īncotro. Aveam optsprezece ani, tu șaptesprezece.
Pe la treizeci și ceva de ani ne-am reīntālnit, am fost fericit și am plāns. Am băut amāndoi cafea și ceva special, ce ai vrut tu. La Conti. Era cald și curat, ne-am fi mutat acolo pentru veșnicie, ne-am fi mutat īn adolescența noastră curată. Te priveam prelung, dar căutam și īn cămăruța secretă a inimii. Erai aceeași. Numai că eu urcasem demult īntr-un tren, cu conductori īn uniformă severă, cu altă fată frumoasă, din altă poveste.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul