Apare cu sprijinul financiar al

  Click aici pentru prima pagina
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
Premii

   
Cautare dupa nume autor

Laureaţii Concursului de volume īn manuscris - 2009

        Juriul Concursului de volume īn manuscris, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romānia īn colaborare cu Editura Cartea Romānească, alcătuit din Radu Aldulescu, Dan Cristea, Gabriel Dimisianu a selectat următoarele volume, pe care le propune spre publicare Editurii Cartea Romānească:Chipurile de Stoian G. Bogdan - poezie


Viaţa unui şef de departament povestită de fiul său Superman de Şerban Anghene - prozăA selectat, de asemenea, volumele:


Melatonin de Andra Rotaru - poezie,


Okii de Roxana Sicoe-Tirea - poezie,


Ana-na-na de Olivia Irina Vereha - proză, pe care le propune spre publicare Comitetului Director al USR.Comedia Romānească la MNLR


Departamentul de Expoziţii din MNLR (Muzeul Naţional de Literatură Romānă) a avut inspiraţia de a organiza (26 februarie - 26 martie a.c.) expoziţia COMEDIA ROMĀNEASCĂ - MOMENTE ŞI SCHIŢE. Fascinanta incursiune īn teatrul de comedie romānesc (de la īnceputurile lui şi pīnă azi) are o seamă de iluştri autori, precum: Anton Pann, Costachi Caragiali, Matei Millo, Vasile Alecsandri şi I. L. Caragiale, Gheorghe Ciprian, C. Kiriţescu, Tudor Muşatescu, Aurel Baranga, Ion Băieşu, Teodor Mazilu şi Tudor Popescu. Sunt expuse numeroase manuscrise, piese de mobilier, obiecte de recuzită, costume din arhiva MNLR, a TNB şi a Teatrului Bulandra, fotografii. Nu lipsesc exemplificările cu momente din reprezentaţiile unor piese din dramaturgia noastră, mai ales surprinderea atmosferei din celebrele: ,,O scrisoare pierdută“, ,,O noapte furtunoasă“, ,,Gaiţele“, de care mari actori şi-au legat numele cu interpretări de referinţă. Ele ne amintesc de marii actori ai Teatrului Na­ţional din Bucureşti: Vasiliu Birlic, Radu Beligan, Giugaru ş.a.m.d.


Un moment profesionist şi savuros de la inaugurarea expoziţiei a fost apariţia actriţelor Mo­nica Davidescu, Ilinca Goia şi Ileana Olteanu, care au interpretat un fragment din spectacolul ,,Molto Gran Impression“, regizat de Dan Tudor, cu un scenariu scris de Romulus Vulpescu, reunind texte din Caragiali, Faca şi Matei Millo.


De asemenea, Mihai Ghiţulescu şi Ioan Groşan au amintit de momentele semnificative din istoria comediei romāneşti, iar Eusebiu Ştefănescu a evocat cu tandreţe īntīmplări din teatru. M.L.I.

 
Datele tehnice
ale revistei
                     click aici...

Tarife publicitate
                     click aici...
 
                                                 © 2008 Revista Luceafarul